Drie versierende kleermakerstechnieken voor hoedenmakers

Door Anne Marie van der Veen, voorzitter van de BMA & eigenaar van KunstZinnig textiel

 

Inhoud workshop

In de kleermakerij kennen wij, net als de hoedenmaker, veel soorten van decoreren. De foto’s tonen verwerken van kralen en pailletten op band, werken met galonband en kralen en Canadees smockwerk. Deze drie technieken zullen we in de workshop behandelen. Maar wel zo toegepast dat deze voor de hoedenmaker geschikt is om te verwerken als band om toe te voegen aan haar/zijn eigen ontwerp.

In de workshop garneerband maken gaan we dieper in op het gebruik van kralen en pailletten en de verwerking daarvan op ribsband. De materialen van deze technieken worden aangeleverd door professioneel borduurder Marjolein van der Heide die ook deze techniek voor deze workshop heeft helpen ontwikkelen. We kijken naar de verschillende soorten materialen. We behandelen hoe we op de juiste manier komen tot een sortering die past bij de kleur en uitstraling die we graag willen hebben.

De workshop zal in beeld gebracht worden door gebruik van een beamer die projecteert op een scherm of muur. Omdat deze technieken heel klein zijn en we toch graag alles goed willen laten zien, zullen de handelingen van de workshopleider groot in beeld zijn.

 

Zelf meenemen

  • Wit en zwart naaimachinegaren
  • Een stofschaar

 

Kosten

De kosten zijn 85 euro, dit is inclusief materialenpakket van kralen, pailletten, band en stof. Je ontvangt ook een hand-out waarbij je thuis nog eens na kunt lezen wat de werkvolgorde en de verschillende technieken zijn.

 

Aantal deelnemers

Aan de workshop kunnen maximaal 10 personen deelnemen