NHV Hoedendag 2022

22 oktober 2022

De Til, Breestraat 1, 3381 BS Giessenburg

Ieder jaar organiseert de NHV een Hoedendag voor leden en voor alle overige hoedenliefhebbers. Vaste ingrediënten op deze dag zijn: workshops en lezingen, en een hoedenexpositie en een show. Daarnaast is de Hoedendag een uitgelezen gelegenheid om te netwerken met mede-hoedenontwerpers & -leden. Bovendien vieren we dit jaar tevens ons 17,5 jarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan krijgen alle NHV leden een blijvend aandenken.

Deelnemers aan een workshop krijgen een jubileumschort met het NHV logo en logo’s van enkele sponsor leveranciers. Voor overige bezoekers is dit schort te koop, te bestellen bij inschrijving voor de Hoedendag.

Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:

Vanaf 9.30 uur                  Ontvangst

Vanaf 9:30 uur                  Aanleveren artikelen verkoop Marktplaats

10:00 - 11:45 uur              1e Workshopronde

12:00 - 14:00 uur               Lunch

12:30 - 14:15 uur               2e Workshopronde

10:00 - 16:00 uur               Materialenmarkt

11:00 - 16:00 uur               Marktplaats

11:00 - 16:00 uur               Exposities

Om 16:00 uur                     Uitreiking publieksprijs 2022 & bekendmaking thema

hoedenwedstrijd 2023

16:15 - 17:00 uur                Hoedenshow Marianne Jongkind met live muziek.

17:00 - 18:00 uur                En deze feestelijke dag sluiten we af met een borrel en

dansmuziek!

Er worden dit jaar 8 verschillende workshops gegeven. Hieronder een beschrijving van de 8 workshops:

1. Marianne Jongkind: Sparterievorm bekleden met stof .

In deze workshop laat Marianne je zien hoe je een basisvorm van sparterie bekleed met eigen meegebrachte stof.

2. Irene van Vugt: Klaproos maken van zijde .

Tijdens deze workshop maak je je eigen klaproos van zijde, zonder behulp van bolijzers

3. Saar Snoek: Broche of corsage van handgemaakt vilt .

In deze workshop leer je meer over het proces van vilt maken. En maak je je eigen botanische accessoire.

4. Cristina de Prada: Faux feathers from fabric and leather .

In deze workshop laat Cristina zien hoe je je eigen imitatie veren maakt van stof en leer.

De workshop wordt in het Engels gegeven.

5. Nina Pawlowsky: Presentatie over gebruik van speciale stiffeners in het theater.

Leer meer over de verschillende appret soorten die gebruikt worden voor theater- en filmhoeden.

De workshop wordt in het Engels gegeven.

6. Denise Innes-Spencer: Using crinoline as a base for hats .

Met Crinoline maak je een basis voor je hoeden. Denise leert je de kneepjes van deze techniek.

De workshop wordt in het Engels gegeven.

7. Denise Innes-Spencer: Using knitted wire as a base for bridal headbands .

Denise laat je zien hoe je van gehaakt draad een bruidshoofdband maakt. Tijdens haar uitleg ga je zelf ook aan de slag!

De workshop wordt in het Engels gegeven.

8. Pierre&Pierre: Maak je eigen frame als basis voor een fascinator.

Joke laat je in deze workshop zien hoe je een frame voor een fascinator maakt dat je op diverse manieren kan veranderen.

NHV schort

Voor deze speciale Jubileum Editie brengt de NHV een prachtig schort uit. Dit schort wordt in beperkte oplage gemaakt en alleen verkocht tijdens deze Hoedendag. Dit collectors item wil je natuurlijk graag hebben! Dat kan op twee manieren:

Deelnemers aan een workshop krijgen een schort; dit zit inbegrepen bij de prijs van de workshops. (Let op: één schort per persoon, dus neem je aan twee workshops deel, dan krijg je één schort.)

Neem je niet deel aan een van de workshops, dan kun je een schort bestellen bij je aanmelding en meteen afrekenen voor de prijs van € 10,-.  Het schort wordt niet opgestuurd en kan dus alleen op de Hoedendag zelf worden opgehaald.

Exposities

In lijn met de groeiende belangstelling voor duurzaamheid en het hergebruik van materialen zal er dit jaar ook extra aandacht zijn voor het verwerken en nieuw leven inblazen van tweedehands bont. Miranda Vissers zal in een kleine expositie, Zonde(r)lingen genaamd, hoeden tonen gemaakt van oude bonthoeden. En Hettie Heijnis zal aanwezig zijn met werk van haar ‘Bontgroepje’, een project van vijf hoedenmaaksters die innoveren met oud bont.

Materialenmarkt

De volgende leveranciers zijn aanwezig om je materialenvoorraad aan te vullen:

- Plooij Hats and Materials

- Hoedendingen/All for Hats

- CdiC Supplies (diverse apprêtsoorten)

- Familie Heinz met coupons stoffen

- Annette Peereboom van AJP leer

Stand met vintage materialen van Tiny Meihuizen

- The Hat Magazine

Marktplaats

Heb je net als de rest van Nederland in de afgelopen periode uitgebreid opgeruimd in je huis (en atelier) en ben je tot de conclusie gekomen dat je materialen, blokken, gereedschappen en/of boeken over hebt? Bied ze te ruil of te koop aan op de Marktplaats!

Let op, zorg dat je naam en de verkoopprijs duidelijk vermeld staan op de artikelen die je te koop aanbiedt. NHV bestuursleden zorgen voor de verkoop deze dag.

NHV Hoedenwedstrijd

Tijdens deze hoedendag wordt ook de winnaar van de publieksprijs van de Hoedenwedstrijd 2022 bekend gemaakt. Wie gaat deze prijs winnen?

Daarnaast wordt het thema voor de Hoedenwedstrijd 2023 onthuld!

Kom je ook?

Kom je op de Hoedendag? Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier hier op de NHV website. Wees er op tijd bij als je aan een workshop mee wilt doen, want het aantal plaatsen is beperkt.

Entree

Voor leden is de entree gratis, niet leden betalen € 15,-. De entree is inclusief koffie en thee en de feestelijke borrel aan het eind van de middag.

Lunch

Het is mogelijk om een lunch te reserveren, de kosten hiervoor bedragen €15,-. Geef via het aanmeldingsformulier aan of je hiervan gebruik wilt maken.

Bestel dan ook meteen het unieke NHV schort á €10,--. En laat tevens weten of je aanwezig bent bij de borrel.

We zien je graag bij de NHV Hoedendag 2022. We hopen je op deze dag te begroeten.

Tot dan!