NHV Hoedenwedstrijd 2017

Unlock je blok!

Voor de NHV Hoedenwedstrijd 2017 is wederom voor een afwijkend thema gekozen: maak een ontwerp met het NHV wedstrijdblok!

Speciaal voor de NHV Hoedenwedstrijd 2017 heeft Guy Morse-Brown een hoedenblok ontworpen. De kosten voor dit blok met een diameter van 18 cm, zijn inbegrepen in het deelnamebedrag. Het blok is eenvoudig van vorm, maar daardoor juist op een heleboel verschillende manieren toe te passen!

wedstrijd 2017 blokDe opdracht is om met het blok als basis een origineel en sprekend ontwerp te maken. De vorm(en) die je met het blok maakt mag je op alle mogelijke manieren aanpassen; gebruik de vorm ondersteboven/binnenstebuiten/achterstevoren, vouw het, vervorm het, knip het in stukken, gebruik het repetitief, etc. Alles is mogelijk zolang in het eindresultaat maar te zien blijft dat je de vorm van het blok als uitgangspunt hebt genomen.

Deelname

Het is inmiddels niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de wedstrijd omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt.

Een jaarlijks wisselende vakjury bepaalt uit de inzendingen op basis van originaliteit, kwaliteit en hoedenvakmanschap een selectie van 10 genomineerde hoeden, waaruit vervolgens het winnende ontwerp wordt gekozen.

Openingsshow en expositie

Houd alvast zaterdag 10 juni 2017 vrij in je agenda. Dan vindt bij het CODA Museum in Apeldoorn de openingsshow plaats waarbij alle ingezonden ontwerpen zullen worden gepresenteerd. Aansluitend worden de winnaars van de ontwerpwedstrijd bekend gemaakt. De wedstrijdhoeden zullen na de openingsshow drie weken lang te bezichtigen blijven in het CODA Museum.

Prijzen

De winnaar van de NHV Hoedenontwerpwedstrijd ontvangt uiteraard de NHV Zilveren Hoedenspeld. Daarnaast ontvangen de winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs tegoedbonnen van Judith M, Pierre & Pierre Millinery Supplies, Plooij Hats & Materials en De Vroey Hats & Millinery Supplies.

Kosten

De kosten voor deelname bedragen voor leden € 75 en voor niet-leden € 100. Deze prijs is inclusief deelname, het wedstrijdblok en de verzendkosten voor toezending van het blok. Deelnemers hebben daarnaast gratis toegang tot de openingsshow op zaterdag 10 juni in het CODA Museum en ontvangen na afloop van de show een fotoboekje met alle ingezonden ontwerpen.

Het wedstrijdblok dat je ontvangt blijft je eigendom. Dankzij de gewaardeerde sponsoring van Guy Morse Brown kan je deze keer dus niet alleen deelnemen aan de NHV Hoedenwedstrijd en aanwezig zijn bij de openingsshow, maar krijg je daarnaast voor een kleine meerprijs ook een prachtig professioneel hoedenblok - voorzien van afbindgroef en met een diameter van 18 cm - in je bezit!

Aanleveren inzending

Voor alle deelnemers geldt: je wedstrijdhoed dient uiterlijk 15 april 2017 op het aanleveradres ontvangen te zijn. Stuur zowel per e-mail als per post (in de doos van je wedstrijdhoed) de volgende informatie mee:

• Een foto van je hoed op het hoofd van een pop of persoon
  • Een etiket met het adres waarnaar de hoed retour moet worden gezonden
  • Een postretourzegel
  • Toelichting over de gebruikte materialen en je inspiratie

Aanleveradres
p/a NHV
Jozef Israëlsplein 8
2596 AS Den Haag

Heb je na het lezen van de wedstrijdvoorwaarden en het inschrijfformulier nog vragen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over Guy Morse-Brown

Meer information over deze gerenommeerde blokkenmaker uit Engeland kan je lezen in een artikel over Guy Morse-Brown in editie 54 van het NHV-magazine Hatlines. Of bezoek hun website www.hatblocks.co.uk.

Bekijk eerdere inzendingen

Nieuwsgierig naar de creaties van deelnemende ontwerpers? Bekijk alle inzendingen van de afgelopen jaren in de fotogalerie.